זכויות יוצרים באינטרנט

תחום זכויות היוצרים מעולם לא היה בוער כל כך, עד שעידן האינטרנט נכנס לחיינו. הקורולציה בין השניים ברורה: ככל שאנחנו גולשים יותר ונחשפים למידע הזמין לנו מכל עבר, כך אנחנו גם מתפתים לעשות שימוש באותו מידע, גם אם הוא אינו שייך לנו.

מאחר והגבולות בין מה שמותר לבין מה שאסור עשויים להיראות מאוד מטושטשים עבור הגולשים, החלטנו לעשות סדר בדברים ולנסות להבין מהן זכויות יוצרים באינטרנט, מדוע הנושא הזה עולה לאחרונה הרבה לכותרות ולמה הוא כל כך חשוב בעצם?

מהן זכויות יוצרים באינטרנט?

בשנת 2007 חוקק חוק שנועד להגן על זכויות היוצרים ועל קניין רוחני באינטרנט. כשאנחנו מדברים על זכויות יוצרים באינטרנט, הנטייה היא בדרך כלל לחשוב מיד על מוסיקה או על תמונות, אבל למעשה החוק מכיל בתוכו התייחסות גם לפונטים, לטקסטים, לעיצוב האתר, סמלים וכו'. למעשה הכוונה לכל מוצר ייחודי אשר יוצריו טרחו והשקיעו זמן רב בהכנתו וזקוקים להגנת החוק על מנת שזכויותיהם לא יופרו.

כמובן שלכל חוק שנכתב בשחור על גבי לבן ישנם סייגים, והסייגים הללו מובילים לא פעם לתחומים אפורים שבהם לא לגמרי ברור מי שצודק ומי טועה, ואלו גם המקרים שמגיעים לעתים קרובות לכדי תביעות. למשל, חוק זכויות היוצרים קובע כי ניתן לעשות שימוש ביצירה שאינה שלכם גם ללא אישור רשמי בתנאי שנעשה בה שימוש הוגן. נשאלת השאלה - מי מגדיר מהו שימוש הוגן? פעמים רבות השאלה הזו מקבלת מענה רק בבית המשפט.

זכויות יוצרים באינטרנט ובעולם האמיתי

לאנשים רבים יש נטייה לחשוב שכל מה שנעשה בעולם הוירטואלי אינו מקביל לפעולות אמיתיות בחיי היום יום. לכן, פעמים רבות הגולשים נוהגים לגלות סלחנות כלפי לקיחת תכנים ללא אישור, כל עוד היא נעשית במסגרת האינטרנט, או שהם כלל אינם מודעים לכך שמדובר במעשה פסול.

יתכן שעבורכם מדובר בעבירה שאינה מוחשית, אבל נסו לשים את עצמכם בנעליו של יוצר התוכן, בין אם מדובר במאמר, פונט או תמונה, ותחשבו כמה לא נעים הוא מרגיש לגלות שהיצירה שלו רצה ברשת ללא אישור. מאחר והחוק לא רואה בעין יפה את נושא הפרת זכויות היוצרים, פעמים רבות תחושת חוסר הנעימות של יוצר התוכן מתורגמת באופן ישיר לכסף, ולעתים גם להרבה כסף.

איך שלא תסתכלו על זה, הפרת זכויות יוצרים, בין אם היא נעשית באינטרנט או מחוצה לו, היא גניבה. אם העובדה הזו תהדהד בראשכם בפעם הבאה שבה תגלשו, סביר להניח שתחשבו פעמיים האם לשים את התמונה ששייכת לפלוני באתר שלכם או האם 'לשאול' מאלמוני את הפונט שיצר.

התייעצות עם עורך דין מומחה לענייני זכויות יוצרים

מאחר ומדובר בנושא שגולש לא פעם לתחומים אפורים ולא מוגדרים, בכל שאלה שמתעוררת לגבי נושא החוקיות, מומלץ להתייעץ עם עורך דין הבקיא ברזי חוק זכויות היוצרים ובנושא קניין רוחני. במידה ומדובר בהתייעצות שנעשית לאחר מעשה, כלומר לאחר שכבר נתבעתם, חשוב עוד יותר למצוא עורך דין ענייני ומקצועי, אשר ידע לנווט את הלקוח להסדר הטוב ביותר עבורו.
לפניכם רשימת מאמרים מקצועיים בנושא זכויות יוצרים באינטרנט
איום בתביעה על העתקת תמונה
איום בתביעה על העתקת תמונה
הסיבה שרשת האינטרנט כל כך קורצת לנו היא שמדובר ברשת המספקת לנו אינסוף מידע נגיש וזמין. אלא שאותו יתרון יכול להפוך גם לחסרון.
צור קשר
077-4604410

מלאו את הפרטים לקבלת מידע והצעת מחיר

*
*
*
חובה למלא את המסומן ב
*